INDIGO



Profesor Indigo, tak se jmenuje písnička známého slovenského zpěváka Petra Nagye. Zpívá se v ní o profesorovi, který žije pouze ve svém světě definic a zapomíná na modrou oblohu a lásku. U mladého studenta tak doslova propadá z předmětu, který se jmenuje život...

INDIGO, tato barva opravdu souvisí s myšlením, přemýšlením a uvažováním. Symbolizuje vnitřní moudrost a přivádí nás do hlubokých citů, k přemýšlení a nové úrovni porozumění. Má souvislost s paranormálním viděním, přesahujícím hranice vidění zrakem a posiluje dlouhodobou i krátkodobou paměť. Z duchovního hlediska souvisí s tzv. třetím okem, umístěným na čele mezi obočím.
Pokud je třetí oko otevřené, dovedeme vyhodnocovat skutečnost nejen podle vnějších podnětů, ale také z pohledu intuice a vnímavosti. Máme pocit, že něco víme dřív, než se událost skutečně stane. Jistě se Vám někdy stalo, že jste na někoho pomysleli a on se Vám ozval nebo jste ho potkali.

Když posloucháme svou intuici, naše životní cesta není tak posetá kamením jako v opačném případě. A to je velký dar, protože tímto způsobem si můžeme ušetřit řadu nepříjemností. Posloucháme vnitřní hlas, který nás vede tím správným směrem, byť se někdy může jevit náročněji, než cesta vyhodnocená logicky. Lidé, kteří vše vyhodnocují pouze rozumem mohou mít pocit, že intuitivně se rozhodující lidé jsou blázni a dívají se na ně s despektem. Ale každá mince má dvě strany. Stejně, jako lidé ponoření do vnitřních světů bývají v reálném životě vnímáni jako blázni a snílci, lidé s přemírou logického uvažování bývají chladní, vypočítaví a mnohdy necitliví.

Indigo také souvisí s imaginací, schopností vizualizace, ale také s učením. Kreativní lidé, tvůrci, malíři, architekti, podnikatelé, kteří svoje vize dokáží převést do reality, jsou indigoví. A nejen to. Na člověka, který miluje indigovou se můžeme v mnohém spolehnout. Tento člověk přemýšlí a vyhodnocuje a teprve potom jedná. Promyslí každý detail jako námořník nebo pilot, jehož uniforma bývá právě indigově modrá, protože ví , že každý nejistý krok může vést ke katastrofě. Lidé, kteří jsou spojováni s touto barvou většinou byvaji dobří pozorovatelé, jež mají skvělou paměť, schopnost předvídat a spíše mlčí, než mluví.

Ze slunečních znamení se k nim řadí především štíři a střelci. Na opačném konci barevného spektra se nachází žlutá, která modrou skvěle doplňuje. Nejen proto, že tyto dvě barvy jsou kontrastní. Jedna dodává té druhé to, co jí chybí. Jak? Žlutá vnáší do poklidného a přemýšlivého naladění více aktivity, dynamiky, světla v podobě nápadu, aha momentu nebo vnuknutí. Proto doporučuji indigovou v kombinaci se žlutou používat pro podporu učení. Stačí, když máte před sebou tyto barvy před očima v podobě barevné plochy papíru.

Když jsem se probírala starými fotografiemi všimla jsem si, že v době, kdy jsem studovala, mám téměř na všech fotkách modré oblečení v různých odstínech. Tehdy jsem o těchto věcech nevěděla. Naše podvědomí je tak moudré, že nám samo našeptává, která barva nás nejlépe podpoří v určitém záměru.

Co se týče zdraví, indigo je zklidňující, detoxikační a čistící barva. Tiší bolesti hlavy včetně migrén, má sedativní účinky a ochlazuje při podráždění a zánětu. Je účinná pri léčení kožních chorob, vředů, popálenin nebo například snižuje krevní tlak.

Přemíra indigové barvy však může přivodit deprese a pocit osamělosti. Není doporučeno ji používat při schizofrenii, při sezónní depresi a vyskytují-li se u vás paranormální jevy.
Prohlédněte si svůj šatníku Je v něm indigová nebo královská modrá?

Přeji Vám příjemné čtení a tvorbu nových nápadů s indigovou!




zpět