FIALOVÁ



Otázka zní....co se vám dnes honí hlavou? A já odpovím, FIALOVÁ...
v posledních letech se tato barva používá častěji, než v minulosti. Možná je to tím, že je duchovní a duševní vývoj na vzestupu.
Ano, tato barva působí docela mysticky, tajemně a může v nás vyvolávat určitý odstup. V minulosti se využívala převážně na obřadní účely při bohoslužbách nebo na roucha panovníků k vyjádření vznešenosti..

Fialová vzniká mísením modré a červené. Spojením moudrosti a vyváženosti s materiálním světem. Spiritualita, služba druhým, duchovní vedení, skromnost a soucit ve spojení s bezpodmínečnou láskou, to jsou atributy fialové, jež pomáhá k větší schopnosti vnímat, analyzovat a vstřebávat informace, které k nám přicházejí prostřednictvím vhledu a intuice.

Pokud se umíme na svou intuici napojit, můžeme čerpat z nekonečné stupnice neviditelných zdrojů řadu kreativních nápadů. Bez této schopnosti se neobejde řada povolání.
Výtvarníci, architekti, skladatelé, módní tvůrci, ale i podnikatele nebo kuchaři, všichni potřebují k posunu ve své profesi skvělé a neotřelé nápady, které jsou zvláště v dnešní době velmi ceněny.

Pokud tuto barvu odmítáme přijmout do svého šatníku nebo bezprostředního okolí, podvědomě se bráníme přijmout spirituální stránku života a můžeme si také trochu blokovat oblast kreativity. Ta má naštěstí své zdroje také ve druhé a třetí životní oblastí, kterou je oranžová a žlutá. Právě tato barva je k fialové kontrastní a jejím nošením vzniká neutrální šedá.

Právě šedá, odstíny žluté, růžová, červená nebo modrá jsou barvami, které k fialové hezky ladí. Chybu bychom neudělali ani v kombinaci s pistáciovou zelení.

U přemíry fialové hrozí nebezpečí, že se jeho pravidelná nositelka může často vznášet v jiných dimenzích. Takoví lidé bývají často naivní a materiální život je jim trochu vzdálený. Proto je velmi důležitá rovnováha mezi hmotou a spiritualitou jako ochrana před iluzemi.

V interiéru se fialová využívá stále častěji. Je to krásná a slavnostní barva a v kombinaci se zlatou působí interiér doslova luxusně..

A co se týče zdraví, tato barva nám dodává duchovní sílu, probuzení většího nadhledu, soucítění a důvěru v intuici. Je možné s její pomocí léčit deprese, pozitivně působí na slezinu, pomáhá vyrovnávat úzkost a harmonizovat stavy velké podrážděnosti.

Přeji Vám příjemně čtení s fialovou!




zpět